Alternative behandlinger af sportsskader

Sportsskader er enormt irriterende, men samtidig er det også noget, som de fleste af os kommer til at opleve en eller flere gange gennem livet. Det er nemlig – desværre – en ret naturlig del af det at være aktiv, bevæge sig og dyrke sport.

Sportsskader kan komme i rigtig mange former. Nogle gange er der tale om en forstuvet ankel, som hurtigt heles igen. Men nogle gange er skaderne mere permanente. De kan være enormt smertefulde, og de kan genere en hele livet igennem. Det er der rigtig mange danskere, som døjer med i mindre eller støre grad.

Opsøg en læge ved sportsskade

Når der går noget galt under sport, og skaden ikke heler sig selv, så er det først og fremmest vigtigt at opsøge en læge. Lægen vil kunne se på skade og diagnosticere den. Tit vil han eller hun ikke selv behandle, men derimod sende en videre til en specialist.

Tit er det en fysioterapeut, som vil stå for det videre forløb. Dette er nemlig en fagperson, som har rigtig godt styr på kroppens funktioner og det slid, som sport udsætter kroppen for. De vil kunne administrere udstyr og give øvelser, som kan styrke det problematiske område og nedsætte smerterne.

Nogle skader er svære at behandle

Der er altså rigtig meget, som medicin, lægerne og fysioterapeuterne kan gøre, når det kommer til behandling af sportsskader. Desværre er det dog ikke en eksakt videnskab, og der kan være skader, som er svære for fagfolkene at gøre noget reelt ved.

Her bliver svaret tit at administrere en masse smertestillende af forskellig slags. Det kan være fint nok, men i længden er det langt fra fedt at sluge en masse piller dag ud og dag ind. Det kan endda være skadeligt, og man kan risikere at blive afhængig.

Der findes alternative behandlingsformer

Bare fordi de medicinske fagfolk giver op, er det langt fra sikkert, at der ikke er yderligere behandling for sportsskader, som man kan foretage sig. Det handler blot om at tænke lidt uden for boksen og kigge i nogle andre retninger, end man ellers ville gøre.

Alternative behandlingsformer er noget, som mange folk kan være lidt skeptiske over for. Men det er faktisk noget, som virkelig kan batte, særligt når det kommer til lindring af smerter. Det er meget individuelt hvad der virker fra person til person, men der er alligevel nogle ting, som generelt har stor succes.

Brug CBD-olie til behandling af sportsskader

En af de mere nye ting, som mange er begyndt at benytte sig af – og med stor succes – er CBD-olie. CBD-olie er udvundet af cannabisplanten, men den indeholder kun et meget lavt niveau af det euforiserende stof, som mange af os normalt forbinder med cannabis.

Olien kan gnides direkte på de skadede områder, hvor den trænger ind i huden og behandler. Her føler rigtig mange, at de kan mærke en afslappende og behagelig effekt, efter at olien er påsmurt. CBD-olie er god for flere ting, og den kan også bruges i forbindelse med for eksempel angst og inflammatoriske sygdomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *