Derfor er belysning til indretning så vigtigt

Hvis man er butiksejer ved man helt sikkert hvor stor en rolle belysning af forskellige produkter og varer kan spille i forbindelse med salget af disse varer. Hvis et produkt står centralt placeret i en butik og hvis det bliver belyst med en eller flere lamper, vil det helt sikkert tiltrække en masse opmærksomhed fra kunderne i butikken. Ligeledes kan et velbelyst varesortiment i butikkens udstillingsvindue være med til at trække flere nysgerrige kunder ind i butikken. Belysning er altså ikke noget man skal ignorere i forbindelse med butiksindretning. Belysning til indretning af butikker kan i flere tilfælde næsten være mere vigtigt end selve placeringen af forskellige hylder og udstillingsspots, da belysningen som nævnt kan bruges til at lede kunders opmærksomhed hen på de produkter man ønsker at fremhæve i butikken.

Når man skal vælge hvilken form for belysning til indretning i en butik man vil have, kan det ofte være en god ide at tage en snak med den virksomhed som man ønsker at købe belysningen af. Disse har ofte rådgivere som kan hjælpe med at vælge den perfekte kombination af forskellige lamper, spots og lignende, samt vurdere hvorhenne i butikken belysningen vil være mest effektiv.

Belysning til indretning af butik

Der findes mange forskellige former for lamper og lyskilder der kan bruges i forbindelse med indretning af butikker og lignende. Belysning til indretning af butikker består som oftest af flere forskellige typer lamper, heriblandt både hyldebelysning og LED spots. Rigtig mange butiksejere vælger at anvende hyldebelysning på de hylder der er placeret langs butikkens vægge.

Typisk er det svært for lys fra loftslamper at nå ned til de midterste og nederste hylder langs væggene, og dette kan føre til at det bliver sværere for kunder at overskue hvad der står på disse hylder. Med hyldebelysning kan man sikre at alt hvad der står på hylderne ses klart og tydeligt. Typisk består hyldebelysning af en LED-lysramme som udgør hyldens bagvæg som bruges til at tydeliggøre de udstillede produkter, samt af LED bånd der sidder på kanten af de enkelte hylder og som bruges til oplyse priserne på produkterne. Ud over hyldebelysning gør mange butiksejere desuden også brug af LED spots. Disse bruges især i tilfælde hvor man ønsker at fremhæve specielle tilbud eller produkter som kunne være af særlig interesse for kunderne. LED spots kan enten fås enkeltvis, eller man kan placere flere af dem på skinner og dermed oplyse hele rækker af hylder eller lignende.

Skab stemning med belysning til indretning

Det er naturligvis ikke udelukkende i forbindelse med butiksindretning af belysning er af særlig høj betydning. Belysning til indretning er også særligt relevant for restauranter og caféer, og især på hoteller er belysningen også utroligt vigtig. På restauranter og caféer er belysningen med til at skabe en stemning, og den er derfor altafgørende for om gæsterne får en positiv oplevelse eller ej. På hoteller er belysningen vigtig for at oplyse både receptionistskranken, gangene og værelserne, og i alle disse tilfælde har belysningen stor betydning for hvordan hotelgæsterne oplever hotellet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *