Din guide til akut tandlæge i København

For det meste er besøgene hos tandlægen noget, som vi forbinder med årlige – hvis vi da får taget os sammen – besøg til standardtjek. For det meste får vi at vide, at alt er, som det skal være. En gang imellem er der et problem, og vi får en ny tid til at få det ordnet.

Tandlægebesøg er derfor ikke noget, de fleste af os forbinder med insisterende smerter eller akut nødvendighed for lægehjælp. Men en gang imellem kan du komme i en situation, hvor eftersynet hos en fagperson simpelthen ikke kan vente.

Derfor kan det blive nødvendigt med akut tandlæge

Selv dig med rigtig flotte og sunde tænder kan få brug for en akut tandlægetid. Der kan nemlig ske mange ting, som kan gøre noget sådan nødvendigt. For eksempel kan du falde og slå et stort stykke af din tand. Her kan smerter og frygt for, at tanden skal dø, gøre det nødvendigt med hurtig handling.

Du kan også blive ramt af en pludselig og insisterende tandpine. Tandpine kan være frygtelig og utrolig smertefuld. Det er derfor ikke nødvendigvis noget, som du kan klare at rende rundt med i flere dage i træk.

Tandproblemer lige inden rejsen

En anden bidragende faktor til, at tandlægen skal aflægges et besøg lige nu, kan være, hvis du får problemer lige inden, du skal udenlands i en længere periode. Det kan være dyrt, besværligt og usikkert at gå til tandlægen i et fremmed land.

Samtidig kan du heller ikke tage af sted med smerter. Derfor kan det blive nødvendigt med en tid hurtigere, end din egen tandlæge lige kan give dig. Og her kan en akut tandlæge med plads til pludselige kunder være en kæmpe hjælp for dig.

Hvordan finder du en akut tandlæge?

Ikke alle tandlæger tager patienter akut. Det er derfor ikke sikkert, at du nødvendigvis kan få en akuttid hos din egen tandlæge. Er problemet meget presserende, så kan du finde tandlæger i København og omegn, som tager patienter akut. Disse finder du frem til ved en internetsøgning. Så skulle du gerne få flere gode forslag op på din søgeside.

Går det helt galt og er der ingen mulighed for at finde en akut tandlæge, enten på grund af weekender eller helligdage, så kan du kontakte Tandlægevagten. Denne læge fungerer ligesom Vagtlægen, og vil kunne tage patienter på alle tidspunkter af døgnet i alle ugens dage. Her skal problemet dog være meget presserende.

Forventninger til akutte behandlinger

Der er ingen grund til at tro, at den behandling, som du får i forbindelse med en akuttid, skulle være dårlige end den normale behandling hos tandlægen. Tandlægen er veluddannet og ved, at alle patienter skal have en lige og fair behandling.

Der er derfor ingen grund til at tøve eller være nervøs. Har du smerter eller er genereret af noget, så gælder det om at komme af sted så hurtigt som muligt, for at få problemet fikset. For din egen og dine tænders skyld.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *