Hold orden i køleskabet – sådan gør du

Har du orden i dit køleskab? Hvis ikke bør du virkelig overveje det. Der er mange fordele ved at holde orden i sit køleskab. At holde orden i køleskabet skaber overblik, så du lettere kan undgå at købe ting, du allerede har i forvejen. Herudover lægger du hurtigere mærke til mad, der er ved at nå udløbsdatoen. På den måde mindsker du både madspild og får flere lommepenge!

Opdel i sektioner

For at få et godt overblik over, hvilke madvarer du har i køleskabet, er det en god idé at inddele det i sektioner. På den måde skiller dine madvarer sig ud fra hinanden, så du lettere kan holde øje med, hvad du har og mangler. Når din madvarer har faste pladser, er det også nemmere at gøre rent. Her gælder det om at holde fast i systemet, og få resten af familien med på det.

Opbevar din mad i bokse

Det er en god idé at opbevare dine madvarer i gennemsigtige opbevaringsbokse. Boksene gør det let at stable madvarer, så du i højere grad udnytter pladsen i køleskabet. Det er ligeledes en god måde at få skilt maden fra hinanden på. Opdel maden på den måde du synes giver mest mening for dig.

Udnyt hver eneste krog

Om du har et lille eller stort køleskab, er der ingen grund til ikke at udnytte pladsen til det fuldeste. Det kan du for eksempel gøre ved at fryse din mad ned i fryseposer i stedet for bokse. Husk at lukke al luften ud af posen, inden du lægger maden i fryseren, så du undgår spild plads.

Brug mærkater

Når du lægger mad i fryseren, bør du altid påføre et mærkat, hvor du noterer datoen, så du kan holde styr på, om maden stadig kan spises eller ej.

Læs mere om køleskabe her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *