Sådan får du et overblik over julegaverne

Det er endelig den tid på året, som mange af os ser frem til. Det er en tid, der er fyldt med glæde og forventning – og det gælder også til de mange gaver, som der skal gives og modtages. Her er der selvfølgelig tale om den søde juletid, for som vi alle tid så er det en tradition, at der bliver givet gaver på både kryds og på tværs – og det er noget, som det kan være svært at holde et godt overblik over.

Men det findes der råd for.

Når du har svært ved at bevare overblikket

Når der er mange gaver, som du skal have styr på, fordi der er flere, der skal modtage, kan det blive næsten uoverskueligt i sidste ende. For hvornår ved du, at du har købt en gave til alle, og hvor ved du fra, at de har fået for det samme beløb? Og hvor mange penge har du egentlig selv brugt på alle de gaver, som der skal glæde til jul?

Det er sådanne spørgsmål, som der er mange, der stiller sig selv, men til sidst ender med at feje bort, simpelthen fordi det er svært at bevare overblikket i julegaveræset.

Lav et godt budget

Derfor er det en fordel først at lægge sig et godt budget. På den måde kommer der styr på alle indkøb, og det sikres, at alle får gaver til et bestemt beløb, og at du ikke overskrider dit eget budget.

Er det noget, som du synes, der lyder smart? Så frem med din computer. Her finder du et skriveprogram, som du opretter en tabel i, der er inddelt i 4 kolonner. Den første kolonne navngiver du ’Navn’, den anden kolonne navngiver du ’Budget’, den tredje kolonne er til ’Gave’, og den fjerde og sidste kolonne er til ’Beløb’.

Hold styr på det hele

Og så er det bare med at fylde ind. I kolonnen ’Navn’ skriver du navnene på alle de personer, der skal have en gave. På den måde sikrer du også, at der ikke er nogle, der bliver glemt. I kolonnen ’Budget’ skriver du det beløb, som du må bruge på en gave, i ’Gave’ skriver du, hvad du vil give personen, og i den sidste kolonne skriver du det reeelle beløb, som du ender med at bruge.

Det kan jo være, at du finder gaven på tilbud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *